ПОДРШКА ОПШТИНЕ АКТИВНОСТИМА ДЕЦЕ У ВРТИЋУ „ПЕПЕЉУГА“
4.05.2012
Простор вртића Пепељуга, једног од 17 нишких вртића у саставу ПУ Пчелица оплемењен је новим играчкама. Опремање ентеријера почетак је сређивања једног од најстаријих вртића у граду, који 22 јуна 2012.године, обележава 30 година постојања. У сусрет јубилеју делегација Градске општине Палилула обишла је малишане и запослене овог вртића и уручила донацију-дечији мобилијар (са одговарајућим атестом) вредности 105.500,00 динара. За најмлађе треба обезбедити увек најбоље, али у нишким вртићима, поготово у оним који су почели са радом пре више деценија, често недостаје оно што је деци најважније, нове играчке. Зато смо одлучили, каже проф.др Игор Новаковић, председник општине Палилула да наше најмлађе обрадујемо вредним поклоном. Мобилијар садржи кућицу, тунел у облику глисте, тобоган и још један издвојени тобоган са малим кошем.

Ова донација значиће пуно деци нашег вртића, од зеленила које ће оплеменити двориште вртића до унутрашњости која је на овај начин оплемењена новим играчкама са којима ће се малишани веома радо играти, истиче Нада Петковић,  васпитачица у вртићу Пепељуга. Наш вртић основан је 1982. године и ове године славимо јубилеј-30 година рада и постојања вртића. По речима васпитачице Петковић тренутно је у вртићу смештено 10 васпитнообразовних група са око 300 деце. Овом вртићу припадају још две припремне групе које су организоване при школи „Бранко Миљковић“.

Новим играчкама највише су се обрадовали малишани који су већ одабрали оно што им се највише свиђа.

По речима Ивана Тодорова, помоћника директора Предшколске установе „Пчелица“, ова установа покушава да добро опреми вртиће који су у њеном саставу, али будући да у времену у коме живимо највећи проблем представља новац увек постоји нешто што недостаје да се малишани у вртићима осећају комфорно. Најугроженији су вртићи који најдуже раде и којима је потребна значајнија реконструкција. Овај Вртић је почео са радом пре 30 година- каже Тодоров. Видите као изглада овај објекат после 30 година коришћења. Сигурно је да треба још улагати у одржавање простора тако да најава руководства општине Палилула о подршци сређивања фасаде и ентеријера вртића „Пепељуга“ веома охрабрује.